Print Page   |   Contact Us   |   Report Abuse   |   Sign In   |   Join Now
Site Search
FSHP 53rd Annual Meeting Handouts
Share |

Click on presentation title to view/print handouts. Handouts can also be found in the meeting app.

 

Friday, August 2, 2019

Keynote

Program Planners: Kelly Owens/Hoda Masmouie

8:00-9:00am 1.0 hour (GCE)

Future of Pharmacy in the Healthcare Setting 

 

Pharmacy Legal and Regulatory Track

Program Planners: Hoda Masmouei and Farima Fakheri Raof

9:05-10:05am 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Law Update

 

10:05-10:15am Break

 

10:15-12:15pm 2.0 hours (GCE/CRC)  

Controlled Substances:  

(Part 1) 10:15-11:15am

Pharmacists: An Essential DEA Partner in Preventing Prescription Drug Misuse, Diversion and Fraud

 

(Part 2) 11:15am-12:15pm

Medication Assisted Treatment (MAT) for Opioid Use Disorder  

 

Emergency Medicine Track

Program Planners: Katie Kamataris and Jeremy Lund

2:30-3:30pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

One Pill Can Kill: Highlighting Pediatric Ingestions

 

3:30-4:30pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Shedding Light on the MATter: Emergency Department Management of Opioid Withdrawal  

 

4:30-4:45pm Break

 

4:45-5:45pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Pharmaceutical Interventions in the Trauma Bay: More than Analgesics  

 

Internal Medicine Track

Program Planners: Jennifer Mourafetis and Scott King

2:30-3:30pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Oh Sugar! Diabetic Emergencies Continuum – Admission to Discharge

 

3:30-4:30pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Treatment Resistant Depression  

 

4:30-4:45pm Break

  

4:45-5:45pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Common Drug-Induced Diseases: Doing More Harm than Good

 

Fundamental Principles Track  

Program Planners: Melissa Ruble and Kirsten Parker

2:30-3:30pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Join the Club! Engaging Learners to Apply Principles of Biostatistics and Research Design to Deliver Effective Journal Clubs  

 

3:30-4:30pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Books to Bedside: Integrating Pharmacy Extenders into Pharmacy Practice  

 

4:30-4:45pm Break

 

4:45-5:45pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Preventing BURNOUT and Practicing RESILIENCY for Both Seasoned and New Practitioners

  

Ambulatory Care Workshop

2:30-3:30pm 1.0 hour (GCE)  

Ambulatory Care Services: How to Start Them and Get Paid  Part 2

 

4:05-5:45pm 1.5 hour (GCE)  (includes Break 4:30-4:45pm)

Ambulatory Care Roundtable:

  • Metrics to evaluate success in the ambulatory care setting (Moderator: Joy Wright)
  • Billing Opportunities (Moderators: Kristen Morse/Julia Nickerson-Troy)
  • Annual Wellness Visits (Moderator: Amy Henneman)
  • Population Health (Moderators: Sara Eltaki/Kaylie Smith)
  • Transitions of Care (Moderator: Lauren Verbosky)
  • Collaborative Practice (Moderator: Karen Sando)

 

Saturday, August 3, 2019

 

Ready, Set, Go! Achieving Continued Readiness in the IV Room

7:00-8:00am 1.0 hour (GCE)  

Conducting a Gap Analysis for your Cleanroom and the Steps Towards USP Compliance  

 

Critical Care Track

Program Planners: Xi Liu-DeRyke and Nalisha Minor

8:15-9:15am 1.0 hour (GCE/CRC)  

To PADIS and BEYOND: Updates and Integration

 

9:15-10:15am 1.0 hour (GCE/CRC)  

Critical Illness Related Corticosteroid Insufficiency: Something Old, Something New

 

10:15-10:30am Break

 

10:30-11:30pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Management of Alcohol Withdrawal in Critically Ill Patients

 

Ambulatory Care Track

Program Planners: Kevin Cowart and Cher Enderby

8:15-9:15am 1.0 hour (GCE/CRC)

Opportunities for the Ambulatory Care Pharmacist in HIV, Hematology/Oncology, and Transplant

 

9:15-10:15am 1.0 hour (GCE/CRC)  

Implementing and Sustaining a Pharmacogenomics (PGx) Clinical Pharmacy Service  

 

10:15-10:30am Break

 

10:30-11:30pm 1.0 hour (GCE/CRC)

Updates in the Management of Hyperlipidemia 2018: Guideline on the Management of Blood Cholesterol

 

Leadership and Administration Track

Program Planners: Barry Bleidt and Brittany Herring

8:15-9:15am 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Development of Your Career Up Administrative Ladder: Future to Midlevel Leaders

 

9:15-10:15am 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Communicating the Value and Outcomes of the Pharmacy Enterprise to the C-Suite  

 

10:15-10:30am Break

 

10:30-11:30pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Planning for Retirement – Nonfinancial Considerations

 

Infectious Diseases Track  

Program Planners: John Allen and Stephanie Brown

2:00-3:00pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

A Systematic Approach to Formulary Management of Novel Antibacterial Agents for the Management of MDROs  

  

3:00-4:00pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Navigating the Continuum of Chronic Disease Management in HIV Patients  

 

4:00-4:15pm Break

 

4:15-5:15pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Can We Do Better: Antibiotic Dose Optimization in the Hospitalized Patient  

  

Pain Management Track

Program Planners: Gary Levin and Irene Arias

2:00-3:00pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Post Surgical Pain Management

 

3:00-4:00pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Updates on Regulatory Guidelines and Pain Management Standards

 

4:00-4:15pm Break

 

4:15-5:15pm 1.0 hour (GCE/CRC)

Pain Management in Sickle Cell Anemia

  

Transitions of Care Track

Program Planners: Sara Eltaki and Jacqueline King

2:00-3:00pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Patient Transition Across Inpatient Care Setting: Panel Discussion  

 

3:00-4:00pm 1.0 hour (GCE/CRC)     

Technologies Facilitating Transitions of Care  

 

4:00-4:15pm Break

 

4:15-5:15pm 1.0 hour (GCE/CRC)     

Transitions of Care Best Practices for High-Risk Patients

 

Technician Track

Program Planners: Zach Walker and Sandra Barnes

8:15-9:15am 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

What is my Patient Taking in that “Green” bottle? A Look at Natural/Complementary Medicine in Oncology

 

9:15-10:15am 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Understanding Insulin Therapy  

 

10:15-10:30am Break

 

10:30-11:30pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Emerging Leaders: Advanced Roles for Pharmacy Technicians  

1:00-2:00pm 1.0 hour (GCE/CRC/Tech)  

Antidotes and Anecdotes: Reversal Agents in Emergency Medicine

 

Sunday, August 4, 2019

 

7:00-9:00am 2.0 hour (GCE)  

Medication Safety – The Influence of Informatics and Drug Shortages on Changing the Landscape of Medication Errors

Program Planner: Nicole Reardon and Luis Alfonso

 

9:00-9:15am Officer/Board Installations/President’s Address

  

Hot Topics in Pharmacy Track

Program Planners: Lori Fiallo and Jennifer Hanify

9:15-10:15am 1.0 hour (GCE/CRC)

Balancing the Budget: Keeping Costs Low and Quality High in an Era of Increasing Drug Prices 

 

10:15-10:30am Break

 

10:30-11:30am 1.0 hour (GCE/CRC)  

Collaborative Practice Agreements That Pharmacy is Missing Out  

 

11:30am-12:30pm 1.0 hour (GCE/CRC)  

Best Practice Showcase

Implementation of a Comprehensive Pain Stewardship Program  

Best Practice Showcase

Billing for Pharmacy Cognitive Services in the Inpatient Setting

 

 

 

more Calendar
Featured Members
Karen Sando2019 FSHP Pharmacist of the Year award recipient
Meghan J. ArwoodDedication and contributions to NCFSHP Regional Society

Membership Management Software Powered by YourMembership  ::  Legal